Isnin, 10 Februari 2025

Creamy, Tangy & Zesty Cucumber Salad


Tahun lalu, saya pernah kongsikan resipi salad timun ini. Kali ini, saya kongsikan sekali video cara saya membuatnya.
Sejak kebelakangan ini, saya suka makan salad & kerabu. Maklumlah, sehingga ke hari ini, saya masih lagi berdiet & sangat sibuk dengan tugasan harian. Maka, kedua-dua menu ini dapat menjimatkan masa saya untuk menyediakan makanan yang berkhasiat & sesuai untuk diri sendiri pada ketika ini.


Resipi ini menghasilkan kuantiti salad yang banyak. Saya menggunakan 6 batang timun Jepun yang bersaiz sederhana. Saya juga menggunakan lada hitam & emping cili untuk menghasilkan salad yang pedas. Kalian boleh olah & cuba resipi ini mengikut citarasa masing-masing.

Selamat mencuba 🙂.


Creamy, Tangy & Zesty Cucumber Salad

Bahan-bahan:
6 sdb (100 g) yogurt asli
6 sdb (100 g) mayonis
2 sdb jus limau nipis
1 sdb madu
1 sdb bawang putih
1 pokok daun bawang
½ sdb serbuk lada hitam kasar (pilihan)
½ sdb emping cili (pilihan)

3 cawan timun Jepun
1 labu bawang besar

Cara Penyediaan:


Tiada ulasan:

Catat Ulasan